Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag "erfaringer og udfordringer fra hverdagen i et topsikret fængsel"

OKT
24

Foredrag "erfaringer og udfordringer fra hverdagen i et topsikret fængsel"


Dato Tirsdag d. 24. oktober 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Konfirmandstue stuen, Nebsager Kirkevej 10, 8783 Hornsyld
Pris
Kaffe og kage koster 25 kr.
Foredrag "erfaringer og udfordringer fra hverdagen i et topsikret fængsel"

Foredraget er ved Jens Birkler, sognepræst og tidl. fængselspræst.

I det topsikrede Enner Mark Fængsel ved Horsens afsoner de indsatte fængselsstraffe fra nogle få år til livstid og forvaring. 

At være præst i denne sammenhæng rummer en række særlige udfordringer og indebærer nødvendige teologiske overvejelser omkring skyld og straf, håb og længsel. 

Hvordan påvirker det et menneske at skulle afsone i et sådant fængselsmiljø med en ofte lang dom for alvorlig kriminalitet? Hvordan kan man opretholde kontakt til familien udenfor og forberede sig på en dag at skulle ud i friheden – eller skulle tilbringe resten af livet i en celle bag en ringmur? 

I foredraget fortæller Jesper Birkler om den ofte barske hverdag blandt rockere og bandemedlemmer, drabsmænd, narkohandlere, røveridømte, voldsmænd og terrordømte – en hverdag, som er meningsfuld og teologisk udfordrende!

Jesper Birkler er cand. theol. fra Aarhus Universitet og har været sognepræst i Grædstrup/Vinding/Bryrup/Vrads, ved Vor Frue Kirke i Aarhus, 2011-2020 fængselspræst i Enner Mark Fængsel ved Horsens og herefter haft vikariat i Folkekirken.

Dette foredrag er det andet i en række med den røde tråd: "Livsomstændigheder".